Ogrzewacz wody do baru

przez | 9 czerwca 2018

Podgrzewacze c.w.u. stosowane w gastronomii muszą posiadać znacznie wyższą efektywność ciepłej wody niż te stosowane w domach. W miejscach tych ważne jest przede wszystkim nagrzanie dużej ilości wody w minimalnym czasie. Zasobnikowe ogrzewacze Junkers model S posiadają własny palnik i podgrzewają wodę bezpośrednio w zbiorniku. Gwarantują natychmiastowy dostęp do ciepłej wody i umożliwiają użytkowanie jej w kilku miejscach w tym samym czasie. Produkowane są w wersji stojącej o pojemności 115, 155 oraz 195 l. Powinny być montowane we wnętrzu o odpowiedniej kubaturze z dobrą wentylacją. Do pomieszczeń o słabej wentylacji dedykowane są ogrzewacze Junkers CelsiusSTAR lub Celsius PUR o mocy kolejno 42 oraz 50 kilowatów. Posiadają one zamkniętą komorę spalania dzięki czemu mogą być zabudowane w szafce. Ponadto CelsiusPUR działa w trybie kondensacji co jest bezpośrednio powiązane z większymi oszczędnościami gazu. Podgrzewacze te wytwarzają c.w.u. w sposób ciągły w miarę przepływu wody. Czujnik temperatury wysyła dane o wielkości przepływu a pozostałe czujniki zapewniają monitoring temperatury na wejściu oraz wyjściu.Objętościowe czy przepływowe podgrzewacze wody gazowe Junkers o wysokiej efektywności zapewnią komfort ciepłej wody w każdym punkcie usługowym.